Voor 16:00 uur besteld = morgen in huis (ma-vrij) - Shop Nu

GRATIS VERZENDING IN NEDERLAND & BELGIË V.A. €15,-

Van Turkije, naar Japan. Ontdek de vernieuwde Matcha Spoon en de voordelen!

Van Turkije, naar Japan. Ontdek de vernieuwde Matcha Spoon en de voordelen! - Spoon Moment

Eindelijk! Het is zo ver.. Na bijna een jaar ontwikkelen, zijn we overgestapt van een Turkse Matcha naar een organische ceremoniële matcha uit Uji, Japan. Want voor onze klanten willen we alleen maar de beste kwaliteit bieden.

Het type matcha dat je drinkt en waar het vandaan komt, speelt namelijk een cruciale rol in de smaak en kwaliteit van je matcha-ervaring.

Welke matcha gebruiken wij?

Wij gebruiken een A-klasse Matcha, uit Uji Japan. Deze komt van theeplantages in gecertificeerde theeplantages in Uji, Wazuka-cho, Kyoto / Mie, Shiga en Nara.

Onze Matcha wordt gemaakt van de beste fijngemalen 'first flush' bladeren.

Deze exclusieve Matcha-thee van hoge kwaliteit is zeer rijk aan aminozuren, antioxidanten en vitaminen, zoals het aminozuur L-theanine, L-arginine en de catechine-antioxidant EGCg. De smaak is grasachtig, puur, romig, lichtzoet, umami en niet bitter.

Is de herkomst belangrijk? 

Onze ceremoniële kwaliteit organische Uji Matcha wordt beschouwd als de crème de la crème van matcha. Uji, Japan staat bekend om zijn ideale klimaat en bodemgesteldheid, wat resulteert in matcha van topkwaliteit. Door te kiezen voor matcha uit Uji, ben je verzekerd van een rijke en verfijnde smaakervaring.

Het verschil tussen een A,B en C klasse Matcha

A-klasse matcha, zoals onze Uji Matcha, wordt gemaakt van de eerste pluk bladeren, bekend als "tencha", die met de hand worden geplukt en zorgvuldig verwerkt tot fijn poeder. Deze matcha heeft een uitgebalanceerde zoetheid en bitterheid en biedt een verfijnde smaakervaring.

B-klasse matcha wordt vaak gemaakt van bladeren van latere oogsten en kan een iets minder verfijnde smaak hebben dan A-klasse matcha.

C-klasse matcha is over het algemeen van lagere kwaliteit en kan een meer bittere smaak hebben, vaak geproduceerd uit bladeren van mindere kwaliteit en met minder zorgvuldige verwerking.

Heeft het betere gezondheidsvoordelen?

Onze matcha heeft een prachtige groene kleur, omdat het veel chlorofyl bevat. Het is een in de schaduw geteelde groene thee in poedervorm. De theebladeren worden gestoomd, gedroogd en vermalen tot 100% puur theepoeder. 

Dit matcha groene theepoeder is extreem rijk aan antioxidanten en vitaminen, zoals catechinen (EGCg) en vitamine C, omdat je eigenlijk het hele theeblad consumeert. Geen enkel ander natuurlijk product bevat meer antioxidanten dan Matcha, dus het is een echte superfood!

Deze kwaliteit is gemaakt om puur te drinken en smaakt grasachtig, romig en lichtzoet.

Hoe geniet je het beste van onze ceremoniële matcha?

Deze matcha is gemaakt om puur te worden gedronken, waardoor je de volledige diepte van zijn smaakprofiel kunt ervaren. Voeg eenvoudigweg een Matcha Spoon toe aan een kopje warm water en roer tot het volledig is opgelost.

Geniet dan langzaam van elke slok en laat de rustgevende, verkwikkende eigenschappen van deze matcha je zintuigen omarmen.

Je kunt deze matcha ook drinken met melk voor een latte. Benieuwd naar het product geworden? Lees hier nog meer info! 

← Eerdere post Nieuwere post →

0 reacties

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.