V.a. 16:00 uur besteld = morgen in huis (ma-vrij) - Shop Nu

GRATIS VERZENDING IN NEDERLAND & BELGIË V.A. €15,-

3 x matcha latte recepten, die je vandaag nog moet uitproberen!

3 x matcha latte recepten, die je vandaag nog moet uitproberen! - Spoon Moment

In deze drukke wereld is het belangrijk om af en toe een moment voor jezelf te nemen en te investeren in self-care. En wat is een betere manier om te ontspannen en jezelf te verwennen dan met een heerlijke, verkwikkende matcha latte? Bij Spoon Moment hebben we een unieke manier gevonden om van dit groene goedje te genieten.

Wat is matcha?

Matcha, het felgroene poeder dat afkomstig is van gemalen groene theebladeren, is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Het wordt beschouwd als een superfood vanwege de overvloed aan voedingsstoffen en antioxidanten die het bevat. Matcha is rijk aan catechines, een krachtige klasse van antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het bevorderen van een gezonde huid. Bovendien bevat het L-theanine, een aminozuur dat een kalmerend effect heeft en de focus en concentratie verbetert. Kortom, matcha is niet alleen lekker, maar ook een geweldige manier om jezelf te verzorgen.

Recept 1: Matcha Chai latte, een exotische twist 

Dit recept combineert de kruidige smaak van chai met de verkwikkende eigenschappen van matcha, voor een exotische en heerlijke ervaring.

  • Stap 1: Verwijder het deksel van de Spoon Moment Matcha lepel en plaats de inhoud in een kom.
  • Stap 2: Plaats een biologisch chai theezakje in een kopje en giet er heet water overheen. Laat het theezakje 5 minuten trekken.
  • Stap 3: Verwijder het theezakje en giet de chai thee in een blender.
  • Stap 4: Voeg ongezoete amandelmelk toe aan de blender en blend tot het geheel glad en schuimig is.
  • Stap 5: Giet het mengsel terug in het kopje en voeg naar smaak honing toe. Stap 6: Neem de Spoon Moment Matcha lepel en roer deze door het mengsel totdat de matcha volledig is opgelost.
  • Stap 7: Garneer eventueel met wat muntblaadjes en geniet van je Matcha Chai Latte!

Recept 2: Matcha kokos latte - Een Tropische Verwennerij

Wil je even wegdromen naar een tropisch paradijs? Deze Matcha Kokos Latte brengt je meteen in de stemming.

  • Stap 1: Verwijder het lidje van de Spoon Moment Matcha lepel en plaats de inhoud in een theeglas of kop, giet hier kokend water bij en laat oplossen.
  • Stap 2: Verwarm kokosmelk in een steelpan op laag vuur (niet laten koken). Giet de warme kokosmelk in het kopje en roer alles goed door.
  • Stap 3: Sluit je ogen, neem een slok en waan jezelf op een zonovergoten strand!

Optioneel: Voeg wat ijsblokjes toe, zo maak je er een iced latte van. Heerlijk om mee af te koelen en laag in calorieën! 

Recept 3: Matcha Limoen Iced Latte - Verfrissing in een Glas

Voor de warme zomerdagen is er niets beters dan een verfrissende Matcha Limoen Iced Latte. Het zorgt voor een heerlijke opkikker terwijl je jezelf koel houdt.

  • Stap 1: Verwijder het lidje van de Spoon Moment Matcha lepel en plaats de inhoud in een theeglas of kop, giet hier kokend water bij en laat oplossen. 
  • Stap 2: Vul een glas met ijsblokjes en giet het matcha mengsel eroverheen.
  • Stap 3: Voeg vers limoensap toe en giet ongezoete amandelmelk in het glas. Je kunt de amandelmelk eventueel ook nog opschuimen. 
  • Stap 4: Roer alles even goed door. 
  • Stap 5: Neem een slok, voel de verfrissing en geniet van een heerlijk moment voor jezelf.

Laat de voedingsstoffen en antioxidanten van matcha je een boost geven terwijl je geniet van een moment van pure verwennerij. Neem de tijd om voor jezelf te zorgen en ervaar de kracht van matcha in je self-care routine!

← Eerdere post Nieuwere post →

0 reacties

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.