Voor 16:00 uur besteld = morgen in huis (ma-vrij) - Shop Nu

GRATIS VERZENDING IN NEDERLAND & BELGIË V.A. €15,-

Aroma's & natuurlijke aroma's: hoe natuurlijk zijn ze echt?

Aroma's & natuurlijke aroma's: hoe natuurlijk zijn ze echt?

Wanneer je een theezakje opent en de geur van vers fruit of kruiden tegemoet komt, denk je misschien dat je iets natuurlijks drinkt. Helaas is dit vaak niet het geval. Veel producten in de supermarkt, inclusief theezakjes, bevatten 'natuurlijke aroma's'. Maar hoe natuurlijk zijn deze eigenlijk?

Wat zijn natuurlijke aroma's precies?

De term 'natuurlijk' klinkt gezond en puur, maar dat is vaak misleidend. Volgens de EU-regelgeving mag een aroma "natuurlijk" genoemd worden als het voor minstens 95% uit een natuurlijke bron komt. Dit klinkt prima, toch? Helaas kan de bron van die aroma's alles zijn wat ooit in de natuur voorkwam – van planten tot dieren, zoals luizen voor de kleur van roze koeken! Wat nog erger is, is dat je vaak niet eens weet welke bron is gebruikt, omdat fabrikanten niet verplicht zijn om dit op het etiket te vermelden. Dus, je 'natuurlijk' aardbei-aroma in die theezakjes? Dat kan net zo goed afkomstig zijn van bijvoorbeeld gefermenteerde rijst of bietenpulp.

Pure ingrediënten versus natuurlijke aroma's

Veel consumenten denken bij de term "natuurlijk" direct aan iets gezonds en onbewerkt, maar dat is niet altijd het geval. In een recente aflevering van de Keuringsdienst van Waarde wordt de schijnbare puurheid van "natuurlijke aroma's" onder de loep genomen. Hoewel de term suggereert dat deze aroma’s rechtstreeks uit natuurlijke bronnen zoals fruit en kruiden komen, is de realiteit vaak heel anders. Zo kunnen zogenaamde "natuurlijke aroma's" in producten zoals aardbeienyoghurt of vanillevla bijvoorbeeld afkomstig zijn van gefermenteerde rijst, bietenpulp, of zelfs luizen. Hoewel deze grondstoffen technisch gezien natuurlijk zijn, hebben ze vaak weinig te maken met de smaak die ze nabootsen. Bovendien is de productiemethode van veel van deze natuurlijke aroma’s verrassend industrieel en ingewikkeld, waarbij gisten, DNA-manipulatie en chemische processen een grote rol spelen. Toch mogen fabrikanten hun producten blijven labelen als "natuurlijk", wat bijdraagt aan de verwarring bij de consument.

Wil je meer weten over hoe fabrikanten deze aroma's maken en wat er echt schuilgaat achter dat etiket? Bekijk dan de volledige aflevering van de Keuringsdienst van Waarde hier.

Bij Spoon Moment zijn we juist tegen dit soort misleidende praktijken. Wij geloven dat echt natuurlijk betekent dat er geen verborgen stoffen of vage aroma's in je kopje thee belanden. Onze Spoons bevatten daarom geen aroma's of andere gekke toevoegingen die vaak wel in traditionele theezakjes te vinden zijn. In plaats daarvan gebruiken we pure superfoods en natuurlijke ingrediënten zoals kurkuma, gember, matcha en chai, zonder chemische bewerkingen of 'geheime' processen. Het resultaat? Een heerlijke, oprechte smaak en een product waarin je echt kunt vertrouwen.

Een bewuste keuze

Als je dus de volgende keer kiest voor een thee of een andere drank, denk dan even aan wat er echt in zit en check het etiket! Bij Spoon Moment hoef je je daarover geen zorgen te maken. We staan voor transparantie en puurheid, zonder verborgen ingrediënten of misleidende termen.

Met onze superfood Spoons maak je niet alleen de keuze voor een smaakvolle ervaring, maar ook voor een gezonde, natuurlijke levensstijl. En dat maakt het verschil.

← Eerdere post

1 reactie

  • Bosman G op

    Weeral iets bijgeleerd. Je staat er niet bij stil wat je aankoopt. Volgende keer zal ik alerter zijn. Dank je Spoon sisters.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.