Voor 16:00 uur besteld = morgen in huis (ma-vrij) - Shop Nu

GRATIS VERZENDING IN NEDERLAND & BELGIË V.A. €15,-

Verse Gember, Gembersap of Gemberpoeder?

Verse Gember, Gembersap of Gemberpoeder?

Gember is al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in keukens over de hele wereld, en dat is niet zonder reden. Of je nu verse gemberwortel raspt voor een pittige boost, gembersap toevoegt aan een smoothie of gemberpoeder in je gerechten strooit – deze veelzijdige wortel zit boordevol gezondheidsvoordelen. Maar wist je dat er verschillende manieren zijn om gember te gebruiken, en dat sommige manieren zelfs krachtiger zijn dan andere?

Een veelgestelde vraag die we horen is: “Maar ik kan toch gewoon zelf gember snijden?” 🙄 Ja, dat kan natuurlijk! Je kunt zelf gember snijden, mengen en laten trekken voor thee. Maar toen wij de Ginger Spoon gingen ontwikkelen, ontdekten we iets verrassends: de ingrediënten in onze Ginger Spoon zijn NOG beter voor je gezondheid dan verse gember. Hoe dat kan? Laten we de verschillen eens onder de loep nemen.

Verse Gember: De Klassieker

Verse gember is een knoestige wortel die je kunt raspen, hakken of in plakjes kunt snijden. Het wordt vaak gebruikt in thee, soepen en wokgerechten. De pittige, scherpe smaak komt van actieve stoffen zoals gingerol, die bekend staat om zijn ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen.

Hoewel verse gember geweldig is, heeft het een paar nadelen:
  • Minder geconcentreerd: Verse gember bevat minder geconcentreerde hoeveelheden werkzame stoffen in vergelijking met andere vormen zoals poeder of extract.
  • Kortere houdbaarheid: Verse gember bederft sneller en kan moeilijker te bewaren zijn.
  • Arbeidsintensief: Je moet het schillen, hakken of raspen, wat tijd kost.

Gembersap: Een Snelle Boost

Gembersap is eenvoudigweg het sap dat uit verse gember wordt geperst. Het heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als verse gember, maar is iets geconcentreerder. Het is populair in detox-drankjes en shots.

De nadelen van gembersap:
  • Nog steeds arbeidsintensief: Je moet de gember persen, wat rommelig kan zijn. Daarnaast heb je veel gember nodig voor een gembersapje!
  • Sterkte: Hoewel sterker dan verse gember, is het nog steeds niet zo geconcentreerd als gemberpoeder of -extract.
  • Korte houdbaarheid: Net als verse gember, moet gembersap snel worden geconsumeerd of gekoeld bewaard.

Gemberpoeder: De Sterke Speler

Gemberpoeder is simpelweg gedroogde gember die vermalen is tot een fijn poeder. Dit maakt het veel geconcentreerder dan verse gember. Wist je dat gemberpoeder maar liefst 10 keer sterker is dan verse gember? 😍

Voordelen van gemberpoeder:
  • Hogere concentratie: Gemberpoeder bevat geconcentreerde hoeveelheden gingerol en andere actieve stoffen.
  • Lange houdbaarheid: Gemberpoeder is langer houdbaar en makkelijk te bewaren.
  • Gemak: Geen gedoe met schillen of persen; gewoon een schepje in je thee of gerecht.

Ginger Extract: De Superheld

En dan hebben we nog de geheime kracht van onze Ginger Spoon: gemberextract! Gemberextract is de ultieme vorm van geconcentreerde gember. Het is 30 keer sterker dan verse gember en 3 keer sterker dan gemberpoeder. 💪🏼 Dit maakt het extract de superheld onder de gembers, volgepakt met gezondheidsvoordelen.

De Ginger Spoon: Gemak en Kracht in Één

Onze Ginger Spoon combineert de kracht van gemberpoeder en gemberextract in een handige, biobased lepel gemaakt van suikerriet. Het is niet alleen krachtig, maar ook perfect gedoseerd. Dat betekent dat je elke dag kunt genieten van de gezondheidsvoordelen van gember, zonder het gedoe van snijden, raspen of persen.

Te veel gember is natuurlijk niet goed, en daarom zijn onze ingrediënten zorgvuldig afgewogen zodat je twee spoons per dag kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over een overdosis. 🤓

Met de Ginger Spoon krijg je het beste van gember in een vorm die gemakkelijk te gebruiken is, altijd klaar voor gebruik en volgepakt met meer kracht dan je zou verwachten van verse gember. Of je nu op zoek bent naar een boost voor je immuunsysteem, een middel tegen ontstekingen, of gewoon een heerlijk pittige thee wilt, de Ginger Spoon is de perfecte keuze.

@spoonmoment Feeling the winterblues? Let’s add some Spoon Moment sunshine to your feed! ✨ Open, stir and enjoy… Treat yourself to the luxurious self-care moments you deserve. 🤍 🍯 100% natural and organic Ginger and Honey 🫖 Full of healthy properties, vitamins and minerals 🥄 Biobased single-serve spoons (made out of sugarcane) #selfcare #selfcareclub #spoonmoment #myspoonmoment #ginger #gingerroottea #gingerextract #gingerpowder #holistichealthandwellness #thatgirl #welnessthatworks #lifestylehacks #tiktokmademebuyit #tiktokhealthtips #welnessjourney #winterblues #winterdipje #winterdip ♬ Sunday - HNNY

 

← Eerdere post Nieuwere post →

0 reacties

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.