OP WERKDAGEN VOOR 16:00 UUR BESTELD, IS MORGEN IN HUIS - Shop Nu

GRATIS VERZENDING VANAF €20,- IN NEDERLAND & BELGIË

Turkse dennenhoning van Spoon Moment: Hoe wordt het gemaakt

Turkse dennenhoning van Spoon Moment: Hoe wordt het gemaakt - Spoon Moment

Turkije is een belangrijke en grote wereldwijde producent en consument van honing, wat niet verwonderlijk is gezien de uitgebreide geschiedenis van het land met deze geliefde nectar. In deze blog kom je meer te weten te komen over de verschillende soorten honing of wat letterlijk "Turks vloeibaar goud" zou kunnen worden genoemd.

Tegenwoordig siert honing bijna elk Turks ontbijt dat in het land wordt bereid en wordt het ook gebruikt om veel ziekten te behandelen. Jaarlijks wordt in Turkije meer dan 100.000 ton honing geproduceerd, waarvan een groot deel in eigen land wordt geconsumeerd.

Soorten honing in Turkije

De smaak en eigenschappen van honing kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie van de honing en de planten waaruit het is gemaakt. Turkije heeft een grote verscheidenheid aan honing aroma's die uit verschillende regio's komen en in verschillende hoeveelheden worden gebruikt.

Er zijn verschillende soorten honing die in Turkije worden gebruikt, denk aan: bloemenhoning, dennenhoning, citrus honing, kastanje honing, zonnebloem honing, acacia honing en tijm honing. 

De honing in onze spoons zijn deels gevuld met dennenhoning. 

Hoe wordt dennenhoning gemaakt? 

Dit type honing is goed voor 92 procent van 's werelds productie van dennenhoning en is algemeen verkrijgbaar in Turkije, voornamelijk geproduceerd in de zuidelijke Egeïsche en westelijke mediterrane regio's van het land.
Fun fact: In tegenstelling tot bloemenhoning wordt dennenhoning geproduceerd door bijen die honingdauw verzamelen van een schildluissoort - Marchalina hellenica - die op het sap van bepaalde dennenbomen leeft. 

Lagere glucose en fructose gehaltes

Er wordt ook gezegd dat het lagere niveaus van glucose en fructose bevat, maar nog steeds de meeste enzymen, aminozuren en mineralen van alle soorten honing bevat. 

← Eerdere post Nieuwere post →

0 reacties

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.