V.a. 16:00 uur besteld = morgen in huis (ma-vrij) - Shop Nu

GRATIS VERZENDING IN NEDERLAND & BELGIË V.A. €15,-

De voor-en nadelen van: Matcha thee

De voor-en nadelen van: Matcha thee - Spoon Moment

Matcha is hot én helemaal trending op het moment! En dat is niet voor niks, matcha heeft namelijk vele gezondheidsvoordelen, bovendien is het ook nog eens lekker én een goede vervanger van koffie. Maar wat is het nou eigenlijk?

Wat is matcha? 

Matcha thee is een soort groene thee die wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis plant. In tegenstelling tot andere soorten groene thee, die in heet water worden geweekt en vervolgens worden weggegooid, wordt matcha-thee gemaakt door de fijngemalen theebladeren in heet water te kloppen, zodat een heldergroene drank ontstaat. Het maken en drinken van matcha thee vindt zijn oorsprong in Japan, en is de laatste jaren wereldwijd populair geworden vanwege de vele mogelijke gezondheidsvoordelen.

De voor-en nadelen van Matcha

Als je twijfelt over het proberen van matcha, een soort groene thee, zijn hier enkele voor- en nadelen om te overwegen voordat je een beslissing neemt.

Voordelen:

  • Hoog in antioxidanten: Matcha is rijk aan antioxidanten, die kunnen helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en celschade te voorkomen. Dit kan leiden tot een betere algemene gezondheid en een verminderd risico op chronische ziekten.
  • Kan de hersenfunctie verbeteren: De unieke combinatie van cafeïne en L-theanine in matcha kan helpen de hersenfunctie te stimuleren en de focus en concentratie te verhogen.
  • Kan helpen bij gewichtsverlies: Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat de catechines in matcha het metabolisme van het lichaam kunnen verhogen en vet kunnen verbranden, wat mogelijk helpt bij gewichtsverlies.
  • Laag in calorieën: Een kopje matcha bevat slechts ongeveer 2-3 calorieën, waardoor het een geweldige optie is voor degenen die proberen op hun calorie-inname te letten.

Nadelen:

  • Kan duur zijn: Afhankelijk van de kwaliteit en het merk, kan matcha prijziger zijn dan andere soorten thee.
  • Kan cafeïnegevoeligheid veroorzaken: Omdat matcha cafeïne bevat, kan het bij sommige mensen gevoeligheid veroorzaken, wat leidt tot symptomen als een verhoogde hartslag, nervositeit en slaapproblemen.
  • Kan medicatie verstoren: De cafeïne in matcha kan de absorptie en effectiviteit van bepaalde medicijnen verstoren, dus het is belangrijk om met jouw persoonlijke dokter of arts te overleggen voordat je het toevoegt aan je dieet en dagelijkse ritueel.

Wil je matcha wel een kans geven? Bekijk dan de Spoon Moment Matcha Spoon. Een zeer makkelijk te gebruiken product voor de ''beginner''.

← Eerdere post Nieuwere post →

1 reactie

  • Bo op

    Ben zo’n fan van jullie Matcha Spoon, helemaal niet bitter zoals andere matcha soorten!

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.